Wie ben ik?

Jurgen Paulusma afkomstig uit een familie van professionele dansers en balletpedagogen. Op mijn elfde jaar ben ik met mijn opleiding begonnen bij de Nationale Ballet Academie in Amsterdam, een onderdeel van de Hogeschool voor de Kunsten. Na vijf jaar aan de Academie kreeg ik een tweejarig contract als danser bij Het Nationale Ballet. Vervolgens heb ik mijn opleiding afgemaakt bij de dansacademie van de Heinz-Bosl-Stiftung in München.


In aansluiting daarop was ik drie jaar danser bij het balletgezelschap van de Semperoper in Dresden en vervolgens één jaar bij het balletgezelschap van het theater in Meiningen.


De laatste vier jaar van mijn danscarrière was ik professioneel danser bij het Staats Ballett in München en heb daar toen in diezelfde periode mijn sportopleiding gevolgd bij de BSA-Akademie.


In 2009 heb ik mijn professionele danscarrière na tien jaar beëindigd en vanaf dat moment leg ik me volledig toe op mijn vak van personal trainer. Daarbij zorg ik ervoor dat ik mij continue doorontwikkel door middel van studies en workshops.


Daarnaast ben ik vanaf 2015 ook Body Conditioning Trainer bij de Nationale Balletacademie, de enige dansopleiding in Nederland die gelieerd is aan Het Nationale Ballet en de Junior Company van Het Nationale Ballet.
Biografie

Welkom          Methode          Kwalificaties          Biografie          Videos